The Champion Of Briscola

A Briscola sokak szerint egy hagyományos olasz kártyajáték de valójában a játék maga a 16.századi Hollandiában indult el hódító útjára. A kártyajátékot spanyol kártyával játszák. Játszhatják ketten, négyen (két pár egymás ellen) vagy hatan (két három fős csoport egymás ellen), de hagyományosan négy fős. Ha hatan játszanak, a hagyományos, 48 lapos paklit kell használni, ha kevesebben, 40 kártyával (48 kártyás pakli a nyolcas és kilences számú lapok nélkül). Kezdésnek minden játékos három lapot kap. Ha párok játszanak egymás ellen, az egyes párok megnézhetik egymás lapjait, de ez nem engedélyezett hat játékos esetén.Az osztás után megmaradt paklit az asztal közepére kell tenni, és a legfelső lapot felfordítani. Ez lesz a játék "aduja", tehát az ilyen típusú kártyák erősebbek lesznek a többinél, függetlenül az értéküktől. Más verziókban a játékosok megegyeznek abban, hogy mi legyen az adu. Tehát első körben az arany, a másodikban a kehely, a harmadikban kard, és végül a pálca. A négy kör végén az nyer, aki a legtöbb pontot vagy a legtöbb győzelmet éri el.
Szabályok:
1. ha az összes kártya ugyanolyan típusú, az nyer, aki a legmagasabb értékű kártyát tette le.
2. ha a kártyák nem ugyanolyan típusúak, az első letett kártya típusa az irányadó, és az nyer, aki ebben a típusban a legmagasabb értékű kártyát teszi le.
3. az adu típusú kártya erősebb minden másnál függetlenül az értékétől. Ezt csak magasabb értékű adu kártya tudja ütni.

Légy üdvözölve Magyarország egyik legnépszerűbb online játékoldalán, ahova naponta kerülnek ki a legfrissebb és legjobb ingyenes online játékok, amelyeket szúrós szemű szerkesztőink válogatnak és tesztelnek azért, hogy más hasonló oldalakkal szemben itt csak működő érdekes és élvezetes játékokkal találkozzál. Sőt a legújabb játékokat tuti itt találod meg legelőször, részletes magyar nyelvű leírásokkal és sok esetben videós segítséggel. Más hasonló oldalakon csak napokkal vagy hetekkel később bukkanak fel ugyanezek a játékok, amikor már a mi látógatóink rongyosra játszották magukat velük. Számos speciális kategóriába soroltuk be az egyes "gémeket", ha például szereted a műtős, dokis orvosos más néven doktoros játékokat, akkor érdemes rákattintanod az műtős játékokra, amelyből a legtöbbet a Jatekstart.COM oldalon találod meg. De például az autós játékokon belül olyan speciális, máshol meg nem található kategóriát, mint például a traktoros játékok gyűjteménye, szintén ezen az oldalon bukkant fel először magyar nyelven, csak úgy, mint a hatalmas teherkocsikkal, teherautókkal vagyis óriási kamionokkal játszható ingyenes online kamion játékok vagy a kezdő autóvezetők számára gyakorlást nyújtó egyedi parkolós játékok, amelyekkel gyakorló autóvezetők szintén kellemes perceket szerezhetnek, hiszen sokak számára a parkolás az egyik legnehezebb feladat az autóvezetés során. Szintén az elsők között voltunk az olyan ügyességi vagy logikai játékok gyűjtésében, mint például az aranybányász vagy angol nevén goldminer játékok vagy pedig a Magyarországon nagyon népszerű kínai eredetű táblás Mahjong játékok a logikai madzsong kategóriák mellett szintén népszerűek nálunk az Amőba játékok és az ügyességi vagy az agytekervényeinket egyaránt megmozgató zuhatag játékok, Igazából unaloműzésre az egyik legjobb buboréklövő játékkategória, amely hosszú ideje vezeti a toplistákat nem más, mint a Bubbels3 na és persze a szerencsejátékok kategóriájába sorolható, de csak virtuális pénzben játszható póker játékok. Persze a csajokról sem feledkeztünk meg Nekik nem ajánljuk Hazánk egyik legnagyobb focis játékok gyűjteményét, sokakkal inkább csajos és lányos kategóriát, ahol például olyan főzős játékokis megtalálhatók, amelyek valódi recept alapján valós ételeket lehet elkészíteni, így nem utolsó sorban bárki megtanulhat játszva főzni, szóval újra divatba hoztuk a főzést ;) A fiatalabb hölgyek számára vagy a divatot figyelő és azt kedvelő közönségnek ajánljuk a barbie játékokat. A legkisebb gyerekek részére pedig olyan mesehősöket is elhoztunk az oldalra, mint maga Spongya Bob a spongyabob játékokban vagy talán Kántor, Pimpa, Marcipán és Bolt kutyust is megelőzve a manapság legnépszerűbb kutyás hős Scooby Doo a scooby doo játékokban. Gyere és játssz, jó szórakozást!

Felhasználási feltételek | Impresszum | Egyedi adatkezelési tájékoztató
jatekstart.com A legjobb játékok egy helyen