Flash Poker





Póker szabályok


Póker kifejezések:

Dealer Button: Az osztót jelölő kis korong. Flop: Az asztalra képpel felfelé kiosztott három lap. Turn : A negyedik felfordított lap az asztalon. River : Az ötödik felfordított lap az asztalon. Community cards (Közös lapok) : A középre kiosztott 5 lap, amit mindenki sajátjaként használhat. Blind (Vak licit) : Az osztótól balra űlő két embernek mindenképpen licitálnia kell. Ezt hívják vak licitnek. Az osztótól balra ulô ember adja a kis vak licitet (Small Blind - SB), míg a következô a nagy vak licitet (Big Blind - BB). Fix limites $1/$2-es játéknál az SB általában $0.5. a BB $1. Bet (Nyitás) : Az első berakott tét a licit során Call (Tartás) : Egy másik játékos által berakott tét tartása Raise (Emelés) : Egy másik játékos által berakott tét emelése Fold (dobás) : Ha elotted nyitottak, vagy emeltek és nem akarod tartani a tétet, akkor dobnod kell. Check (passz) : Ha még senki nem nyitott elötted, akkor lehetőséged van passzolni. (Azaz nem kell pénzt beraknod.) Persze ha utánad valaki nyit, akkor döntened kell, hogy tartod vagy dobsz Pot : A játék során berakott pénz összessége Limit : A limit nagysága határozza meg a vakok nagyságát és a késöbbi lehetséges emelések mértékét. A tipusa pedig ayt, hogy miként történhet az emelés. Három tipust használnak általában: fix, pot limit, no limit. Fix limit : Fix limites játék során mindig csak a limitnek megfelelő összeggel emelhetünk. Pl. $1/$2-es limitű asztalnál az első két licitkörben $1 a lehetséges nyitás (és emelés), míg a második két licitkörben $2. No limit : No limit játéknál az emelés felso határa a nálad levo pénz mennyisége. A minimális emelés nem lehet kisebb mint a nagy vak licit, illetve mint az előző emelés a licitkörben. Pl. $1/$2-es NL asztálnál a nagy vak $2. Ekkor a minimális nyitás, emelés $2. De ha előttünk valaki 10 dollárt emelt, akkor abban a körben már minimum 10 dollárral kell nekünk is emelni, ha emelni szeretnénk. A következő licitkörben megint $2-ről indul a minimális emelés. Pot limit : A minimális emelésre vonatkozó szabályok megegyeznek a no limit szabályival. A maximum pedig nem lehet nagyobb mint az eddig berakott pénz. Ennek pontos kiszámítása a következô: a játékos elôször tartja az eddigi emelést, ekkor kell összeszámolni a pot értékét, majd ennyivel lehet emelni. Tehát Pl. egy durva $5/10-es játéknál ez a követkzô képpen történik: $5, $10 (ezek a blindok) $35, $120, $410... Ezek persze a maximális emelések, ennél lehet kisebbet is emelni, illetve egyáltalán nem szükséges minden játékosnak emelni. Pocket : Holdemnél a kézbe kapott két lap. Pre-flop : Az osztás és a flop kirakása közti időszak. Showdown : A játék végén a lapok megmutatása

Lapok erőssége

Royal flöss ♦A ♦K ♦Q ♦J ♦T
Ha két embernek is royal flöss-se van, akkor döntetlen van, a színe nem számít.

 

Színsor (Straight Flush) ♣7 ♣6 ♣5 ♣4 ♣3
Két színsor közül az nyer, akinek magasabb lappal kezdődik.

 

Póker ♣A ♦A ♠A ♥A ♣3
Két póker közül az nyer, akinek magasabb lapokból van pókere. Ha egyforma, akkor az nyer, akinek az 5. lapja magasabb.

 

Full ♣A ♦A ♠A ♥K ♣K
Két full közül az nyer, akinek a 3 egyforma magasabb lapból áll. Ha ez egyforma, akkor az nyer akinek a két lapja magasabb. Ha ez is egyforma, akkor döntetlen.

 

Szín (flush) ♣K ♣J ♣6 ♣4 ♣2
Két szín közül az nyer, akinek magasabb lapja van az adott színből. Ha az egyforma, akkor a következő lap számít, stb.

 

Sor (Straight) ♣9 ♠8 ♣7 ♥6 ♦5
Két sor közül az nyer, akinek a sora magasabb lappal kezdődik. Az ász lehet a sor elso vagy utolsó lapja, de nem lehet középen. Tehát a 3 2 A K Q nem sor!

 

Drill ♦7 ♠7 ♣7 ♥K ♦5
Két drill közül az nyer, akinek magasabb lapokból van. Ha egyforma, akkor az nyer, akinek magasabb lapja van mellette (Pl. TTT Q 9 vs TTT K Q esetén az első játékos nyer.)

 

Két pár ♦K ♥K ♦7 ♣7 ♥A
Két két pár közül az nyer, akinek magasabb lapokból van párja. (Pl. QQ JJ vs AA QQ esetén az elso játékos nyer.) HA mindkét pár egyforma, akkor az nyer, akinek az 5. lapja magasabb.

 

Egy pár ♥A ♦A ♦J ♥5 ♣K
Két egy pár közül az nyer, akinek magasabb lapból van párja. Ha ez egyforma, akkor az nyer akinek a pár mellet magasabb lapja van. Ha az is egyforma, akkor a következő lap számít. Ha a pár is egyforma, és a maradék három lap is, akkor döntetlen.

 

Magas Lap ♦A ♠K ♥8 ♣6 ♦2
Ha mindenkinek csak magas lapja van, akkor az nyer, akinél a legmagasabb lap van. Ha ez egyforma, akkor a következő lap számít, stb.

 

Texas Holdem szabályok

A texas holdem egy lenyűgöző játék, szabályai néhány perc alatt elsajátíthatóak, de egész életünkben tanulhatjuk, hogyan is kell JÓL játszani.

A texas holdemben minden játékos két lapot kap a kezébe, majd összesen 5 lapot osztanak középre. Ez az öt lap un. közös lap, amit minden játékos használhat. Ebből az összesen hét lapból tetszőleges ötöt használhatunk fel. (Tehát a kezünkben levo lapok közül kettőt, egyet vagy akár nullát is használhatunk.) Most nézzük közelebbről a játék fázisait.

 

I. Osztás

Az osztótól (akit a dealer button jelöl) balra űlő játékos beteszi a kis vakot, a következő pedig a nagy vakot. Ezután az osztó mindenkinek két lapot oszt, amit a többiek nem láthatnak. (Kaszinóban van hivatásos osztó, ő oszt a játékos helyett.)

II. Pre-flop licit

Miután mindenki megkapta a lapját a nagyvak utáni játékos kezdi a licitet. Három lehetősége van:

Tartja a tétet. (ami ilyenkor ugye pont a nagy vak)
Emel (természetesen a limitnek megfelelően)
Dob

A következő játékosnak is ugyanezek a lehetőségei, egészen addig, amíg a nagy vakra nem kerül a sor. Figyelem: A nagy vaknak is van lehetősége emelni, akkor is ha elötte mindenki csak megadta a kezdőtétet. Ha emelés volt, akkor természetesen addig megy körbe a licit, amíg minden játékos be nem rakta az emelést, vagy el nem dobta a lapját.
Fix limites játékban többnyire korlátozzák az egy licitkörben berakható tétek számát. Altalában maximum háromszor lehet ráemelni az eredeti nyitásre. Tehát ez azt jelenti, hogy pl. egy $1/$2-es játékban az első licit során mindenki maximum $4-et tehet be. No limit és pot limit játékban nincs ilyen korlát, addig lehet emelni, amíg bírjuk pénzzel.

III. Flop

Az osztó ezt követően három nyitott lapot tesz ki középre. Ezt ismét licit követi. A licit menete hasonló a preflop licithez, néhány különbséggel. (A késöbbi licitkörök is mind pont olyanok lesznek mint ez.)
A licitet a kis vak kezdi. Neki három lehetősége van:

Passzol, azaz nem tesz be tétet.
Nyit, azaz beteszi a kezdőtétet (A limitszabályoknak megfelelően)
Dob. (Ennek persze nem sok értelme van addig, amíg valaki nem tett be tétet.)

Ha passzolt a kis vak, akkor a következő játékos is ezeket teheti. Ha valaki tett be nyitó tétet, akkor módosulnak a lehetőségek. A következő játékos lehetőségei:

Tartja a tétet
Emel
Dob

Ez megy körbe addig, amíg mindenki nem tartja az addigi téteket, vagy el nem dobja a lapját.

IV. Turn

Az osztó lerakja a negyedik nyitott lapot is. Ezután újra licit következik, amelynek menete pontosan megegyezik az előbb leírtakkal. (Fix limites játék esetén van annyi változás, hogy ott az elso két licitkör során a betehető tét a nagy vakkal egyenlő, míg a következő két licitkörben a nagy vak kétszerese a limit.)

V. River

Az osztó lerakja a ötödik nyitott lapot is. Ezután újra licit következik, amelynek menete pontosan megegyezik az előbb leírtakkal.

VI. Showdown

Az utolsó licit után a játékosok megmutatják a lapjukat, és az nyer aki a legjobb öt lapot tudja összehozzni a rendelkezésre álló hét lapból. Döntetlen esetén el kell osztani a pénzt. Mindig az a játékos mutatja meg először a lapját, aki utoljára emelt. Ha nem volt emelés, akkor az, aki az utolsó körben megnyitotta a licitálást. Ha körpassz volt, akkor az, aki először passzolt. Ha elöttünk valaki már jobb lapot mutatott mint a miénk, akkor nem kötelezo megmutatni a sajátunkat, el is dobhatjuk.

A jéték természetesen nem feltétlenül tart a megmutatásig. Ha bármikor a licit során előfordul, hogy egy emelést, vagy nyitást senki sem tart, akkor ez a játékos nyert. Neki nem kötelező megmutatni a lapját.

 

Légy üdvözölve Magyarország egyik legnépszerűbb online játékoldalán, ahova naponta kerülnek ki a legfrissebb és legjobb ingyenes online játékok, amelyeket szúrós szemű szerkesztőink válogatnak és tesztelnek azért, hogy más hasonló oldalakkal szemben itt csak működő érdekes és élvezetes játékokkal találkozzál. Sőt a legújabb játékokat tuti itt találod meg legelőször, részletes magyar nyelvű leírásokkal és sok esetben videós segítséggel. Más hasonló oldalakon csak napokkal vagy hetekkel később bukkanak fel ugyanezek a játékok, amikor már a mi látógatóink rongyosra játszották magukat velük. Számos speciális kategóriába soroltuk be az egyes "gémeket", ha például szereted a műtős, dokis orvosos más néven doktoros játékokat, akkor érdemes rákattintanod az műtős játékokra, amelyből a legtöbbet a Jatekstart.COM oldalon találod meg. De például az autós játékokon belül olyan speciális, máshol meg nem található kategóriát, mint például a traktoros játékok gyűjteménye, szintén ezen az oldalon bukkant fel először magyar nyelven, csak úgy, mint a hatalmas teherkocsikkal, teherautókkal vagyis óriási kamionokkal játszható ingyenes online kamion játékok vagy a kezdő autóvezetők számára gyakorlást nyújtó egyedi parkolós játékok, amelyekkel gyakorló autóvezetők szintén kellemes perceket szerezhetnek, hiszen sokak számára a parkolás az egyik legnehezebb feladat az autóvezetés során. Szintén az elsők között voltunk az olyan ügyességi vagy logikai játékok gyűjtésében, mint például az aranybányász vagy angol nevén goldminer játékok vagy pedig a Magyarországon nagyon népszerű kínai eredetű táblás Mahjong játékok a logikai madzsong kategóriák mellett szintén népszerűek nálunk az Amőba játékok és az ügyességi vagy az agytekervényeinket egyaránt megmozgató zuhatag játékok, Igazából unaloműzésre az egyik legjobb buboréklövő játékkategória, amely hosszú ideje vezeti a toplistákat nem más, mint a Bubbels3 na és persze a szerencsejátékok kategóriájába sorolható, de csak virtuális pénzben játszható póker játékok. Persze a csajokról sem feledkeztünk meg Nekik nem ajánljuk Hazánk egyik legnagyobb focis játékok gyűjteményét, sokakkal inkább csajos és lányos kategóriát, ahol például olyan főzős játékokis megtalálhatók, amelyek valódi recept alapján valós ételeket lehet elkészíteni, így nem utolsó sorban bárki megtanulhat játszva főzni, szóval újra divatba hoztuk a főzést ;) A fiatalabb hölgyek számára vagy a divatot figyelő és azt kedvelő közönségnek ajánljuk a barbie játékokat. A legkisebb gyerekek részére pedig olyan mesehősöket is elhoztunk az oldalra, mint maga Spongya Bob a spongyabob játékokban vagy talán Kántor, Pimpa, Marcipán és Bolt kutyust is megelőzve a manapság legnépszerűbb kutyás hős Scooby Doo a scooby doo játékokban. Gyere és játssz, jó szórakozást!

Felhasználási feltételek | Impresszum | Egyedi adatkezelési tájékoztató
jatekstart.com A legjobb játékok egy helyen